http://www.gospelweb.net/bagster/table1bagster.htm

 

ITEM:  SE  HYVÄ PAIMEN  ( The Good SHephard)   Written 21.8.2018 In FInnish.

” Se Hyvä Paimen”

Eräässä vertaussarjassaan Jeesus puhui paljon lampaista ja paimentamisesta ja mainitsi olevansa ”SE HYVÄ PAIMEN”. Siis Hän viittasi aivan johonkin tiettyyn Hyvään Paimeneen. Missä Vanhan Testamentin alueella puhutaan erityisestä Hyvästä Paimenesta, kun Jeesus ilmoittaa olevansa se henkilö?

Kirjoitan tähän Hesekielin kirjasta asian, joka koskee PAIMENIA.

Voi … paimenia, jotka ovat itseänsä kainneet! Eikö paimenten ole kaittava lampaita? …

Te ette ole kainneet laumaa, ette ole vahvistaneet heikkoja, ette ole parantaneet sairaita, sitoneet haavoittuneita, tuoneet takaisin eksyneitä, etsineet kadonneita, vaan te olette vallinneet niitä tylysti ja väkivaltaisesti ja niin ne ovat hajaantuneet paimenta vailla ja joutuneet kaikkien metsän petojen syötäviksi,-hajaantuneet ne ovat.

Hesekiel 24: 2. 3b, 4, 5

Minun lampaani harhailevat kaikilla vuorilla ja kaikilla korkeilla kukkuloilla, pitkin koko maata ovat Minun lampaani hajallaan, eikä kenkään niistä välitä eikä niitä etsi.

Hesekiel 34: 6-11.

Näin sanoo Herra, Herra: Katso, Minä itse etsin lampaani ja pidän heistä huolen. Niinkuin paimen pitää huolen laumastaan, kun hän on lampaittensa keskellä ja ne ovat hajallaan, niin Minä pidän huolen lampaistani, ja Minä pelastan ne joka paikasta, minne ne ovat hajaantuneet pilvisenä ja pimeänä päivänä.

Hesekiel 34:11.

Minä vien ne pois kansojen seasta ja kokoan ne muista maista, tuon ne omaan maahansa ja kaitsen niitä Israelin vuorilla, puronotkoissa ja kaikissa maan asuttavissa paikoissa.

Hesekiel 34: 13

Minä itse kaitsen lampaani ja vien itse ne lepäämään, sanoo Herra, Herra.

KADONNEET MINÄ TAHDON ETSIÄ, eksyneet tuoda takaisin, haavoittuneet sitoa, heikkoja vahvistaa…

Minä kaitsen niitä, niinkuin oikein on.

Hesekiel 34:15a, 16

Ja Minä herätän heille yhden paimenen heitä kaitsemaan, palvelijani Daavidin; hän on kaitseva heitä ja oleva heidän paimenensa. Minä Herra olen heidän Jumalansa, ja Minun palvelijani Daavid on ruhtinas heidän keskellensä-

Hesekiel 34: 23, 24

Ps. 23.

  • LAMMASTARHA (Joh. 10)

Totisesti, totisesti Minä sanon teille: Joka ei mene ovesta lammastarhaan, vaan nousee sinne muualta, se on varas ja ryöväri. Mutta joka menee ovesta sisälle, se on lammasten paimen. Hänelle ovenvartija avaa, ja lampaat kuulevat hänen ääntänsä, ja hän kutsuu omat lampaansa nimeltä ja vie heidät ulos. Ja laskettuaan kaikki omansa ulos hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä. Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä.

Joh. 10:1-5.

Jeesus sanoi: Minä olen lammasten ovi. Kaikki jotka ovat tulleet ennen Minua, ovat varkaita ja ryöväreitä; mutta lampaat eivät ole heitä kuulleet. Miinä olen ovi, ja jos joku Minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen. Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että teillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.

Joh. 10:7b-10.

Jeesus sanoo:

Minä olen SE HYVÄ PAIMEN. Hyvä Paimen antaa henkensä lammastensa edestä. Mutta palkkalainen, joka ei ole paimen ja jonka omia lampaat eivät ole, kun hän näkee suden tulevan, niin hän jättää lampaat ja pakenee, ja susi ryöstää ja hajoittaa ne. Hän pakenee, sillä hän on palkattu eikä välitä lampaista.

Joh. 10:11,13.

Jeesus sanoo:

Minä olen SE HYVÄ PAIMEN, ja Minä tunnen omani, ja Minun omani tuntevat Minut, niinkuin Isä tuntee Minut ja Minä tunnen Isän, ja Minun omani tuntevat Minut, ja Minä annan henkeni lammasten edestä. Minulla on myös muita lampaita , jotka eivät ole tästä lammastarhasta, myös niitä tulee Minun johdattaa, ja ne saavat kuulla Minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja Yksi Paimen.

Joh. 10: 16.

Jeesus sanoo: Minun lampaani kuulevat Minun ääntäni, ja Minä tunnen ne, ja ne seuraavat Minua. Ja Minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä Minun kädestäni.Minun Isäni, joka on antanut heidät Minlle, on suurempi kaikkia, eikä kukaan voi ryöstää heitä Minun Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme Yhtä.

Joh. 10: 27-30.

Johannes Kastaja näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: katso Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin! Tämä on SE JOSTA MINÄ SANOIN: minun jälkeeni tulee mies, joka ON OLLUT minun edelläni, sillä Hän ON OLLUT enenkuin minä. Ja minä en tuntenut Häntä; mutta sitä varten, että Hän tulisi julki Israelille, minä olen tullut vedellä kastamaan.

Joh. 1: 29b-31

Joh. 1: 36. H

Jeesus kutsui tykönsä ne kaksitoista opetuslastaan- …nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen:

Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin, vaan menkää ensisijaisesti Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö.

Mt. 10: 5b,6.

Saarnatkaa: taivasten valtakunta on tullut lähelle..

Mt.10:7

Parantakaa sairaita.

Mt. 10:8.

Katso, Minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle…

Mt. 10:16

Senjälkeen Herra valitsi seitsemänkymmentä muuta ja lähetti heidät kaksittain edellänsä jokaiseen kaupunkiin.

Menkää; katsokaa Minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle… Parantakaa sairaat ja sanokaa heille: Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle.”

Lk. 10: 1,3,9.

Jeesus sanoi Simon Pietarille:

”Ruoki Minun karitsoitani”.

Joh. 21:15.

Jeesus sanoi Pietarille:

”Kaitse Minun lampaitani”.

Joh. 21: 16.

Jeesus sanoi Pietarille:

”Ruoki Minun lampaitani”.

Joh,. 21:17.

Pietari, Jeesuksen Kristuksen apostoli, valituille muukalaisille, jotka asuvat hajallaan Pontossa, Galatiassa, Kappadokiassa ja Bityniassa, ja jotka Isän Jumalan edeltätietämisen mukaan ovat hengen pyhittämisen kautta valitut Jeesuksen Kristuksen kuuliaisuuteen ja Hänen verellänsä vihmottaviksi. Lisääntyköön teille armo ja rauha.

I Piet 1: 1-2.

Te olitte eksyksissä niinkuin lampaat, mutta nyt te olette palanneet sielujenne Paimenen ja Kaitsijan tykö.

I Piet. 2: 25.

Vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehoitan, minä, joka myös olen vanhin ja Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen siihen kirkkauteen, joka vastedes on ilmestyvä. Kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta, ei herroina halliten niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, vaan ollen laumalle esikuvina, niin te, Ylipaimenen ilmestyessä saatte kirkkauden kuihtumattoman seppeleen. ..

Te nuoremmat..

Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne käy ympäri kuin kiljuva jalopeura, etsien kenen hän saisi niellä-vastustakaa häntä lujina uskossa,tietäen , että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailamssa kestää.

…Silvanuksen, uskollisen veljen kautta olen lyhyesti tämän kirjoittanut kehottaen teitä ja vakuuttaen, että se armo, jossa te olette on Jumalan totinen armo.

I Piet. 5; 1-4, 5,8,12.

Muistiin aiheesta Hyvä Paimen 21.8.2018

 

Leabright's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: