Vuosilta 1941-1942 tapahtumia Wannseen konferenssia ennen ja sen jälkeen

ISRAELIN kansa nuori valtakunta , joka on perustettu II maailmansodan hyökyaaltojen ohimentyä vunna 1948 muistelee oman historiansa holokaustiaikoja vuosittain. Suomalaiseen almanakkaan on myös asetettu päivä 27.1. 2007 vainojen uhrien muistopäiväksi. Ruotsissa on kunnioitetu asiaa esim eri ohjelmien avulla, jotka ovat vahvasti dokumentaarisia ja kertovat Holokaustista. (Keskiyöllä Ruotsin TV:ssä 28.1. 2007  oli löydettyyn dokumenttiin perustuvasta asiasta tehty filmi Wanneseen konferenssista). Asian paikallistamisessa historian kehiöön katsoin joitain asioita myös internetistä. Pauli HUHTALAN kirjasta TOINEN MAAILMAN SOTA otin 1941-1942 vuosien ajoilta asiaa ympäröivää tietoa paperille

Moni juutalainen oli menestynyt aina siinä kansassa missä asui, sen kansan jäsenenä, ja kuten yleensä juutalaiseen uskoon kuuluu viihtyen ahkerassa työelämässä, mistä seuraa vauraus luonnostaan ja ahkerissa tutkimuksissa ja luvuissa, joista seuraa sivistyneistön muodostus luonnostaan. Saksassa heillä oli kauniit kodit ja maatilat. Tuskin missään maassa he ovat viihtyneet niin täydellisen hyvin kuin Saksassa, joku kertoikin- germaanisen pirteä saksalainen kansa  oli eniten juutalisten itsensä kaltaista- Mikä sitten herätti sen äärettömän murhan- ja ryöstönhimoisen kateuden kun lama tiivistyi Euroopassa – lopulta natsipuolue halusi tuhota koko Juudan kansan kaikkialta maailmasta olemattomiin. extinct  tilaan- sukupuuttoon. Siksi he valmiiski dokumentoivatkin  voidakseen kirjoittaa tiedettä sukupuuttoon kuolleesta ( hävitetystä) heimosta.  Toisaalta kun Juudan kansa menestyi siellä missä asui, heillä ei ollut riittävästi käytännön tarvetta omaan valtioon. Kaiken äkillisen holokaustin kauhun rysähtäessä Juudan kansan osalle jälleen, nyt globaalisena, oli ainoa  todellinen lopullinen ratkaisu palata omaan maahan – Israeliin, johon kaikki Raamattuun dokumentoitu käytännön maanhoitotietämys perustui. Oli tullut  evolutionaali pakkotilanne palata omaan maahan  ja lopettaa ikuisten holokaustien toistuminen kehkeyttämällä oma armeija ja puolustus. Aika laskeutua  temppeleitten kuorista jälleen maanviljelijöiski omassa maassa. Holokausti toistui aina kun Juudan kansa menestyi jossain yhteiskunnassa taloudellisella ja sivistyksellisesllä alalla huippuunsa – ohitaen paikallisväestön kehitysasteen.  Ja niin on toistuva. He tarvitsevat siis vahvan valtion.

Joskus juutalaisen tunnusmerkki oli se, että ympäristön mielestä he olivat juutalaisia, vaikka tuskin neljäsosa  tesi-isistä oli jostain juutalaisesta perheestä  oli niitä kahdeksasosaisiakin, jotka  ei-juutalisten mielestä olivat juutalaisi. ja juutalaisten keskeiskeissä  arvioinnissa  he kutienkaan eivät pitäneet toista juutalaisena- varsinkaan jos a.o henkilö itse ei pyrkinty  judaismiin päin.  Kielierotkin eri maitten välillä oliva suuret. Jos ei ollut ortodoksinen uskonnoltaan, eikä osannut hepreaa tai sitä kieltä, mitä synagogat käyttivät. -ta jos vanhemmat eivät edes koskaan olleet maininneet mitään sellaisesta  asiasta kuin juutalisita juurista. Kirjallisuuden tarvetta ei ollut silloin, kun ei osattu lukea kirjoituksia. Natsien  tekemä  luokittelu juutalasiksi saattoi olla täydellinen yllätys henkilöille että he eivät ole ehtineet mitenkään orientoitua asiaan ja olivat jo tuhottu. Myös  täysjuutalisille kuoleminin oli viimeisten sekuntien aikana paljastunut kauhu, niin kavalalla juonella  ihmiset vietiin elävältä hautaan.

  eristyksissä olleet etäiset yhteiskunnat ja yksilöt saattoivat tuhoutua niin täysin, että niistä mahdollisesti ei ole jäänyt tietoja.

Kun seuloo natsirintaman liikkeitä kartalla, voisi katsoa kaikki ne kylät ja päivämäärät, jolloin kuolemankone meni yli maan jättämättä elävää jälkeen. Yksi päämäärä natsiarmeijalla oli elävän väestön hävittäminen, ei vain juutalaisten, vaikka jostain syytä natsismin tavoite oli ensisijaisesti juutalaisväestön hävittäminen.

Tarkistin Pauli HUHTALAN historian kirjasta tapahtumia ennen Wannesee konferenssia ja tapahtumia sen jälkeen. Samalla kävi maailmansota kiivaana. Hitler kävi Suomessa 4. 6. 1946 Mannerheimin päivillä iso seurue mukanaan. Samalla hän koetti vahvistaa kuolemanhajuisella hengellään  omaa itärintamaansa, joka oli jäämerestä Mustan mereeen. Suomen osalta itärintamaa oli kaksi ryhmää Lapin ja Petsamon rintama (I) ja muun Suomen Rintama (II).

Rintamat vuonna 1941

19.6.1941 LIIKEKANNALLEPANO oli tapahtunut SUOMESSA

22.6. Saksa hyökkää Venäjälle ja teloittaa sekä rekisteröi juutalaisia rintaman myötä..

22.6.1941 alkaa Saksa 1000 km rintamalla samanaikaishyökkäyksen itään Itämereltä Karpaatteihin asti. Valtakunnanministeri Goebbels tiedottaa sodan alun radiossa. Ulkoministeri . Ribbentropp lukee nootin Venäjälle. Molotov ilmoitti saks. ja romanialaisten joukkojen tunkeutuneen Venäjälle. Venäjä teki sinä päivänä lentohyökäyksen Suomeen.

KUVAUS ARMEIJOISTA JA RYHMITYKSISTÄ

25.6. Suomi katsoi olevansa sotatilassa Venäjää vastaan. Tanska katkaisi dipl. suhteet Venäjään.

Natsiarmeijan ja venäläisten rintamat

Saksan- Venäjän sodan alkuvaiheissa Jäämereltä Mustaanmereen: natsiarmeijoita (I-VI) vastassa olevat venäläiset ryhmittymät (A-C)

I _Falkenhorst. Tätä vastassa A: Meretshkov

II_Mannerheim. Vastassa A: Meretschkov

III_Ritter von Leeb. Vastassa B: Voroshilov

IV_Von Bock. Vastassa C: Timoshenko

V_Von Rundstedt. Vastassa C T.

VI_Antonescu. Vastassa D: Budjonnyi

Venäjällä oli sodan alussa 170 divisioonaa, yhteensä 3,5 miljoonaa miestä puolustuksen painopisteen ollessa vasemmalla sivustalla Ukrainan suunnalla. Ylijohdon reserveistä ei ollut tietoa suomalaisilla vielä 1948 tähän kirjaan sen painoon mennessä tämän enempää.

Yksityiskohtia:

III ryhmä

Hitlerin natsiarmeijan VASEN SIVUSTA ( Koko itärintaman ryhmä III) :

Sotamarsalkka Ritter von Leebin komentama armeijaryhmä Itä-Preussista

18. armeija: kenraali eversti von Küchler

16.armeija: kenraalieversti Busch;

4. panssariarmeija: kenraalieversti von Hoeppner;

1. ilma-armeija, kenraaliev. Keller.

Nämä joukot etenivät suoraan Itä-Preussista päin päämääränä Leningrad. Tämän armeijaryhmän, 20 jalkaväki – ja 3 panssaridivisioonan, tuli hyökätä luoteisessa suunnassa tavoitteena Leningrad. Kaunasissa (Kovno) oli 24.6. ensimmäinen suurempi panssaritaistelu ja venäläiset peräytyivät Väinäjoen yli. Väinälinna oli vallattu 26.6.

Saksalaiset ylittivät Väinäjoen nopeasti. 29.6. He olivat Riikassa ja samana päivän Libaussa.

1.7. Saksalaiset valloittavat Riikan.3.7 vallattiin Eestin rajalla Valkin kaupunki.

9.7. 1941 Saksalaiset olivat edenneet Pärnuun ja Viljandiin. Ja pari pv myöhemmin Tarton eteläpuoli, koko Tarto joutui natsiarmeijalle 25.7. 1941. Von Küchler ajoi venäläisiä takaa Tallinnan suuntaan ( 18. armeijalla). Buschin 16. armeija suuntautui Peipsenjärven eteläpuolitse Ilmajärvelle ja Olhavanjoelle tavoitteena Laatokan eteläranta ja Leningradin eristys. Narvan he saivat 19.7. Kingisepin 18.7. saartaen Eestin venäläiset. Novgorod vallattiin 19.8. Ilmajärven eteläpuolella ja Staraja Russan maastossa oli syyskuuhun asti kovat taistelut, joissa pääosa Venäjän 3 armeijasta oli tuhottu ja saarrettu. Samalla natsit tekivät ns ” Eestin alueiden puhdistusta” elokuun loppuun asti ja taistelujen olivat kovat Tallinnan lähellä. Alkusyksystä Von Leebin joukot saarsivat LENINGRADIA täydellisesti pitkän aikaa. Marrasjoulukuussa von Leebin joukot olivat Tihvinän alueella. Kova talvi ja vastarinta pysäytti liikkeen. (Tältä armeijalta jäi Eesti juutalaisettomaksi) 1941. Saksalaisten oli tarkoitus näännyttää Leningrad nälkään. (Mannerheim oli tätä vastaan)

(Vilnan Ghetosta. Liettuassa asui ennen kesäkuuta 1941 noin 265 000 juutalaista ja heistä 95 % murhattiin , noin 254 000 Saksan okkupaation aikana).

IV armeijaryhmä, jota johti sotamarsalkka von Bock.

Tämä osa armeijoita oli Hitlerin armeijan KESKUSTA ja suuntautui Kenraalikuvernementtiin ja Varsovan maastoon: Von Bockin armeijaryhmässä oli 4. armeijan johdossa sotamarsalkka von Kluge; 9.armeijan johdossa kenraalieversti Strauss; 2. panssariarmeijan komentajana kenraalieversti Hoth; 3. panssariarmeijan komentajana kenraalieversti Guderian; 2. ilma-armeija komentajana sotamarsalkka Kesselring; tämän armeijaryhmän 35 jalkaväki- ja 7 panssaridivisioonan tuli hyökätä MOSKOVAN suuntaan. Von Bockin armeijaryhmän hyökkäys suuntautui Bialystokin – Minskin maastojen eteläpuolitse Moskovaa kohden tavoitteena ensin ns Stalin linja ( Berezina-joen ja Vitebskin kaupungin välillä), jonne ne tulivat 8.7.1941.

Bialystokin ja Minskin motit laukaistiin 11.7.1941.

”Hyökkäyskaistan oikea raja kulki Orelin kaupungista Tulan suuntaan ja vasen raja kulki Valdain ylängöltä Kalinin kaupungin suuntaan Moskovan pohjoispuolella. Brjanskin ja Vjazman maastot saarrettiin ja tuhottiin. Vankeja oli yli puolimiljoonaa ( 650 000). Mozaiskin kaupunki vallattiin Moskovan läheltä.Tavaton talvi kuitenkin koitui Moskovalle eduksi silloin. Moskovan tappion takia – natsit olivat vain 45 km päässä Moskovasta, Hitler erotti sotamarsalkka von Brauchitschin ja ryhtyi itse sotaväen ylipäälliköksi.”

V armeijaryhmä

Natsiarmeijan OIKEA SIVUSTA liikkui Etelä-Puolaan ja Galitsiaan.

Sotamarsalkka Von Rundstedtin armeijaryhmä (Koko itärintamassa toimi ryhmä V) liikkui täten keskitysalueelta kaakkoon, Ukrainan suuntaan, Rokitnon soiden eteläisestä maastosta aina Mustaanmereen saakka ulottuvalle alueelle

Tässä armeijaryhmäsä oli käytettävänä 6. armeija, komentajana sotamarsalkka von Reichenau; 17. armeija, komentajana kenraali von Stülpenagel; I panssariarmeija komentajana kenraalieversti von Kleist; 4. ilma-armeija komentajana kenraalieversti Löhr; Unkarin Karpaattiarmeija ja Slovakian armeija. Tämän armeijaryhmän 30 jalkaväki- ja 6 panssaridivisioonaa, hyökkäsivät UKRAINAAN.

Tällä hyökkäyskaistalla sijaitsi linnoituskolmio Luck-Dubno-Rovno ja sen eteläpuolella lujasti varustettu Lemberg. Taistelu tällä alueella oli lujaa venäläisten tehdessä voimakkaita vastahyökkäyksiä. Von Reichenaun natsiarmeija sai 2.7.1941 haltuunsa Dubnon ja suuntasi sitten suoraan KIOVAn suuntaan, minkä länsipuolisen maaston (Pripjetin suoalueen pohjoispuolella) se saavutti 12.7.1941.

Samanaikaisesti oli von Stülpenagelin 17. armeija kesäkuun viimeisenä päivänä 30.6.1941 vallannut Lembergin, minkä jälkeen sen hyökkäys jatkui yhä enemmän kaakkoiseen suuntaan. (Lembergin alueen juutalaisväestö surmattiin miltei kokonaan- kuten yleensä kaikkialla surmattiin juutalaisväestö, minne natsiarmeija tuli.. Lembergistä on vain pari juutalaista säilynyt hengissä siltä ajalta)

http://www.bildungswerk-ks.de/events/lemberg-2013-der-holocaust-in-galizien/

.22. marraskuuta 1941 von Kleistin joukot valloittivat Rostovin kaupungin Asovan meren itäisessä kärjestä ja pohjoisempana joutui Harkova saksalaisten käsiin

VI armeijaryhmä. ETELÄSIIPI

Saksalaisten OIKEALLE SIVUSTALLE Romanian ja Venäjän rajalle oli keskitetty marsalkka Antonescun komentama romanialainen armeijaryhmä (Koko itärintaman ryhmä VI) , jota oli vahvistettu yhdellä saksalaisella armeijalla. Tähän armeijaryhmään, 20 jalkaväki- ja 2 panssaridivisioonaan, kuuluivat: 3. romanialainen armeija, komentajana kenraali Dumitrescu; 4. romanialainen armeija komentajana kenraali Ciuperca; 11. saksalainen armeija, komentajana kenraalieversti Schobert ( jonka kaaduttua tuli komentajaksi kenraalieversti von Mannstein).

Marsalkka Antonescun romanialainen armeijaryhmä oli ollut keskitettynä Prut-joen länsipuolelle, mistä se vasta heinäkuun ensimmäisellä viikolla 1941 lähti hyökkäämään kohti Dnestr-jokea. Heinäkuun loppuun mennessä romanialaiset joukot olivat miehittäneet koko Bessarabian alueen. Lembergin ja Kiovan välisestä maastosta suunnattiin vahvoja saksalaisia voimia nopeaan hyökkäyksen Bug-joen suuntaan. Umanin maastoon motitettiin 6. ja 12. venäläinen armeija sekä osia 18. venäläisestä armeijasta. Elokuun puolivälissä oli natsirintamalla kosketus Mustaanmereen ja Dnesterin suussa sijaitseva Odessa saarrettiin elokuun puolivälissä 1941 romanialaisen armeijaosaston toimesta ja 16.10.1941 Odessa vallattiin pitkän saarron jälkeen.

. Von Mannstein tunkeutui Krimille murtaen Perekopin kannaksen. Krimin niemimaa joutui natsiarmeijalle vuoden 1941 aikana. Itäisin kärki piti kauan vastarintaa. (Sevastopol joutui natseille täysin raunioina vasta heinäkuussa 1942).

I Armeijaryhmä käsitti Suomen asemia.

JÄÄMEREN RINTAMA (Koko itärintamassa ryhmä I) oli saksalaisen kenraalieverstin von Falkenhorstin komentama 21. armeijaryhmä Petsamon-Sallan alueella. Siihen kuului Vuoristoarmeijakunta Norwegen, komentajana kenraali Dietl (”Narvikin sankari”); 36. armeijakunta, komentajana kenraali Feige; 5. ilma-armeija, komentajana kenraali Stumpff.

Mitä Leningradin piiritykseen tulee Suomen Mannerheim ei ollut siitä kiinnostunut, vain Suomen rajasta Kannaksella- eikä yhtään sen enemmästä.

II armeijaryhmä oli koko Suomen selkä ja kannas

Suomen rintamalle tultiin sitten kehittämään Suomen kenttäarmeija, jonka ylipäällikkönä toimi meidän sotamarsalkkamme Mannerheim.

Saksan armeijan YLIJOHDON RESERVI

Natsiarmeijan YLIJOHDON RESERVINÄ oli etelä-Puolaan keskitetty 2. armeija, komentajana kenraalieversti von Weichs; 8. armeija (komentajaa ei tässä mainita); 5 panssariarmeija, komentajana kenraali Reinhardt.

Hyökkäystä johti Saksan armeijan ylipäällikkö, marsalkka von Brauchitsch, esikuntapäällikkönään kenraalieversti Halder, ilmavoimien ylipäällikkönä toimi valtakunnan marsalkka von Göring.

Kun talven kylmyys ja Venäjän vastustus ja natsiarmeijan alkavat tappiot jähmetti rintamat talviasemaan 1941-1942 vuodenvaihteessa, suuttui Hitler ja erotti Rauchitschin ja alkoi itse olla armeijan ylipäällikkö Tässä vaiheessa alkoi kehkeytyä Wanneseen konferenssin pohjustus ja kutsuja alettiin toimittaa. Mutta konferenssi pidettiin vasta 20.1. 1942 puolella.

III-IV armeijaryhmitysten siirtymät haravoivat juutalaiset Suomenlahden ja Itämeren rajoille asti ja Moskovan liepeille. Suomi oli oman sotansa pyörteessä, joten tuskin monella kansasta oli edes käsitystä juutalaisten tuhoutumisesta holokaustimitassa. Ehkä joku tiesi.

Tapahtumia 1941

4.7.-1.12.1941 välisenä aikana Liettuassa natsit tuhosivat erään tiedon mukaan 137 346 henkilöä, joista suurin osa oli juutalaisia. Ghettoja oli Schaullen ja Kauen.

*31.7. Herman Göring allekirjoittaa käskyn, joka antaa SS-joukoille täydet valtuudet ”juutalaiskysymyksen loppuratkaisusta”

14.8. Yhdysvallat ja Englanti antavat Atlantin julistuksen

*1.9. Kaikkien saksanjuutalaisten, jotka ovat 6 vuotiaita tai sitä vanhempia, on kannettava puvussaan Daavidin tähteä.

Syyskuu 1941

Jad va Shem-tieto. Neuvostoliittolaisia vankeja murhattiin Sachsenhausenissa johtamalla pakokaasu kuorma-auton omaan tiiviiksi sinetöityyn tavaratilaan.

*18.9.41 Saksan juutalaisten on tehtävä erillinen anomus, jotta he saisivat kulkea yleisissä kulkuvälineissä.

29-30.9. Einsatzgruppen murhaavat 33 371 Kievin juutalaista Babi Jar-maastoon..

Marraskuu 1941:jo yli 100 000 kuollut, joukossa vastarintalaisia ja tuhansia puna-armeijalaisia. http://www.holocaustresearchproject.net/einsatz/babiyar.html

*15.10.41 Juutalaisia kielletään muuttamasta pois Saksan maasta.

Jad va-Shem-tieto. Ukrainan Lubnyssa 16.10.1941.joukkoteloituksissa surmattiin n. 4500 juutalaista.

18.10. Brjanskin-Vjazman taistelu päättyy.

21.10. Venäjän hallitus siirtyy Kuibysheviin.

23.10. Saksalaiset ovat nyt 60 km päässä Moskovasta.

24.10. Saksalaiset valloittavat Harkovan.

*Marraskuussa aloitetaan kuljettaa juutalaisia Theresienstadtiin, joka tehtiin ghettoksi ja keskitysleiriksi juutalaisen malliyhteiskunnan nimellä, jotta sitä voitaisiin esittää Punaisen Ristin tarkkailijoille.

22.11.41 Saksalaiset valtaavat Rostovin.

Marraskuu 1941 Lvovin ghetto perustetaan. Lvovin ghetossa oli lähes 150 000 juutalaista, kun se perustettiin marraskuussa 1941.( Sen viimeiset muutama tuhat asukasta poistettiin kesäkuussa 1943 sen jälkeen kun muut oli lähetetty kuolemaan Belzeciin ja Janowskaan).

* 24.11. Prahan juutalaiset siirrettiin Theresienstadtiin.

25.11.1941 Uudistetaan Berliinissä Antikominternsopimus johon Saksan, Italian, Espanjan, Unkarin ja Mantshurian lisäksi nyt liittyvät myös: Kiinan Nankingin hallitus, Kroatia, Suomi, Slovakia, Romania ja Tanska.

28.10. Kaunaksen ghetton juutalaisväestössä tehtii ”selektio”, jossa 9200 surmattiin ( naisia, lapsia runsaasti)

6.12. Englanti julistaa sodan Suomelle, Unkarille ja Romanialle..

7.12. Norjan pakolaishallitus katkaisee diplomaattisuhteensa Suomeen.

7.12. Kanada ja Uusi Seelanti julistavat sodan Suomelle.

*8.12. 1941 Jad va Shem-tieto.Ensimmäinen erityisesti kuolemanleiriksi tarkoitettu leiri perustettiin Chelmnoon (saksal.nimi Kulmhof) Puolassa. Se aloitti toimintansa 8. joulukuuta 1941, jolloin sinne kuljetettiin juutalaisia ympäröiviltä alueilta. Aluksi surmaamiseen käytettiin kaasuvaunuja. Siellä surmattiin kaiken kaikkiaan noin 320 000 ihmistä, joista suurin osa oli juutalaisia. Hauptsturmführer Herbert Lange oli leirin komentajana maaliskuuhun 1942 asti, jolloin hänen seuraajakseen tuli Hauptsturmführer Hans Bothmann.

(Natsit hylkäsivät leirin 17. tammikuuta 1945).

19.12. 1941 Hitler ottaa Saksan sotavoimien ylipäällikkyyden.

TALVIKAUTENA 1941-1942 MAAILMANSOTA LAAJENI MELKEINPÄ KOKO MAAPALLON KÄSITTÄVÄKSI

VUODENVAIHDE 1941 _1942

Venäjän rintama alkaa tiivistää vastarintaa.

Saksalaiset vahvistivat talviasemansa itälinjaan

Neva-Ilmajärvi- Velikije- Luki- Vjazma- Brjansk- Kursk-Harkova-Taganrog, mikä oli tilanne helmikuussa 1942.

Suomen Lapissa oleva I armeijarintama ( komentajana Falkenhorst) oli 22-6-1941 Petsamosta aina Sallaan saakka ulottuvalla rintamanosalla 8.7.1941 Sallan taistelujen jälkeen kiteytynyt ja säilyi vuoteen 1944 asti tällaisena, 50 km Suomen vanhasta rajasta Kantalahteen päin. Petsamon suunnalla saksalaiset saavuttivat Kuollassa Litsajoen maaston, mutta sielläkin rintama kitetyi. (Vasta suomalaisten hyökätessä Lappiin saksalaiset vetivät joukkonsa näiltä rintamilta Norjan puolelle).

Tässä vaiheessa Saksa oli hankkinut mahdottomat määrät sotavankeja ja surmannut suuret joukot. 31.7.1941 Göring oli antanut jo SS-joukoille vapaat kädet tuhota. Mutta nyt tuli Wannsee konferenssi 20.1. 1942 kiihdyttämään tuhomenetelmiä. (àThe Wannsee Conference)

Sitten seurasikin natsiarmeijan uudellen järjestäytyminen ja voimien täydentäminen. Sitten strategiana oli kevätoffensiivi ja kesäoffensiivi Hitlerin ollessä itse kuolemankoneen sotavoimien ylipäällikkö.

Siinä hahmossaan hän tuli 4.6.1942 tapaamaan Suomen sotamarsalkkaa Mannerheimia kun Mannerheim täytti 70 vuotta.

(Hitlerin mukana tuli vierailulle Suomeen seuraavia saksalaisia: kenraalisotamarsalkka Keitel, Saksan Helsingin lähettiläs ministeri von Blücher, lähettiläs Hewel, Saksan sotilasasiamies eversti Kitschman ja hänen apulaisensa Suomessa kapteeni Schlüter; Hitlerin vanhin adjutantti, kenraalimajuri Schmundt, valtakunnanmarsalkka Göringin henk.koht. edustajana ilmavoimien kenraali von Seidel, pohjoisessa olevien saksalaisten joukkojen ylipäällikkö Dietl ja adjutantti von Windisch-Gratz, pohjoisessa olevien ilmavoimien komentaja kenraalieversti Stumpff (joka tuo lahjana syöksypommittaja Ju 87 pienoismallin). Saksan valtakunnan sanomalehtipäällikkö tohtori Dietrich, Saksalainen majuri von Nordenskjöld, Majuri Eschenauer tuo Göringin lahjan Mannerheimille.( Fredrik Suurta esittävä posliiniveistos). Suomen ministeri Witting filmaa sotilasjohtojen tapaamisen. Saksalaiset PK-miehet Frentz ja Hoffmann, poliisieversti Rattenhuber, everstiluutnanti von Essen. Mannerheim saa Hitleriltä Saksan kotkaritarikunnan kultaisen suurristin ja autoja. LÄHDE: Tuompo et al. Kesäkuun neljäs päivä 1942.Otava. Helsinki 1942).

Tähän aikaan tiivistyi Eruoopan alueella natsiarmeijan kevätoffensiivi 1942 kohti kesäoffensiivia 1942 .

Itärintama eteni asteittain kohti itää, Venäjän öljylähteitä ja vilja-aittoja sekä hyviä vesiteitä hamuten ja samalla tuhoten juutalaisia seurakuntia.

4.8.1942 Saksalaiset saavuttavat Kuban-joen.Adygyan vesistöalueen ja 9.8. 1942 Krasnodarin ja MAIKOP-nimisen kaupungin Kaukasuksella.

12.8. Churchillin, Stalinin ja Harrimanin ovat neuvottelussa Kremlissä.

19.8. Englantilaisten maihinnousuyritys tehdään Dieppessä.

22.8. Brasilia julistaa sodan Saksalle.

23.8. Saksalaiset joukot saavuttivat Volgan Stalingradin pohjoispuolella, Stalingradin taistelut alkavat.

Saksalainen historioitsija W Benz ( H. Geigertin artikkelin mukaan) mainitsee Neuvostoliiton alueen juutalaisista tuhotun natsiaikana ainakin 2 100 000 henkilöä.

Wanneseen konferenssilla( 20.1.1942) oli eräänlainen hirvittävä merkitys holokaustissa . Sen jälkeen käynnistyivät kuolemantehtaat aivan suunnattomiin ulottuvuuksiin. Saksa lisäsi myös strategista voimaansa, mutta samalla alkoi myös enemmän faktatietoa levitä ulkopuolellekin. Mutta kesti vielä vuosia ennenkuin Länsimaat olivat päässeet globaaleista sodistaan ja kaukaisista sijainneistaan kokoamaan voimiaan Euroopan pätsin purkamiseen.

Kun seuraa tarkasti natsiarmeijan jalanjälkia kartalla kylä kylältä, joka kylän kohdalta voi potentiellisti hakea juutalaisten muistoa. Esimerkkinä on pieni MAIKOP, jonka aivan summittaisesti tänään ( 28/1 2007) valitsin hakukohteeksi hyvin monen paikannimen joukosta.

Hakusana ”MAIKOP”, Maykop. Tämä sijaitsee Mustanmeren ja Kaspian meren välisellä kannaksella, missä muita nimiä ovat mm Krasnodar, Novorrossisk, Tuapse ( Batumin suuntaan), Stavropol, Pjatigorsk, Mosdok ( 9.8.1942), Elbrus ( huipulle laitettiin Natsisaksan lippu 9.8.1942) , Elista ( elokuun puolivälissä), Salsk, Proletarskaja, Kotelnikovo, Kalatsh (22.11.1942), Taganrog, Rostov (Grosnyn suuntaan), Krasnoarmeisk, Stalingrad (1.2.1943 saksalaistappio), Dubovka, Kletskaja, Vorosilovgrad, Sahty, Makejevka, Stalino,Gerlovka, Georgijevski (9.8.1942) … jne.

Saksan sen kesän offensiivin kaakkoisrintamana oli asemat: Voronez- Don-joki-Stalingrad- Elista- Mosdok- Maikop-Novorrossisk

Havaitsen, että pieni MAIKOP on nykyään elävä kaupunki ja on herännyt itse pitämään yllä holokaustin muistoa.. Maikopissa on tänä päivänä Venäjän Adygian alueen ainoa synagoga, jossa on 100 jäsentä. Adygia on alue, jossa on 80 eri etnistä ryhmää ja sen sijainti on Venäjän valtiolle strateginen. lähellä Mustaa merta.

“MAYKOP, Russia – In the Cossack village of Kuzhorskaya — 17 kilometers from Maykop — a monument was unveiled, dedicated to the memory of those who were murdered by the nazis in August 1942. The Holocaust monument was raised by the Maykop Jewish community, whose members collected the funds and designed the memorial in honor of the victims of the Holocaust”.

Suomalainen Pauli HUHTALA kirjassaan mainitsi, että natsiarmeija tuli Maikopiin 9.8.1942.

Päivitystä vuosien 1941-1942 tapahtumista ”Wanneseen konferenssia ennen ja sen jälkeen”.

Sitten alkoikin Venäjä jo saada voimia kokoon vuonna 1943.

1943 venäjän vastahyökkäyksessä Venäjä palautti näitä lounaisia alueitaan Kursk- Harkova- Rostov- Maikop etc. jne niin, että lokakuuhun mennessä olivat saaneet Dneprin sen koko pituudelta Smolenskista Saporosjeen asti, mistä sitten rintama jatkui suoran Asovan mereen.

Kansojen yhteistyöllä saatiin lopulta II maailmansota päätökseen, mutta Juudan kansan tuhoutumista jatkui aivan viimeisiin sodan hetkiin asti ja vielä sen ylikin.

Näissä valtavissa sotanäyttämöisä koko Euroopan alueeseen sirottautunut juutalainen seurakunta kärsi joka suunnalla- harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Mutta sitten nousi Israelin valtio kansakuntien ymmärtäessä sen aivan välttämättömäksi. Ei mikään hyvä valtio voi ehtiä toiselta puolen maailmaa niin suuren kansan avuksi riskeeraamatta omaa olemassaoloaan. Rauhaa rakentavalla sivistyskansalla tulee olla oma sotaväki, paikallinen puolustus ja kansalliskoti, mikä nyt onkin tapahtunut Israelin osalta.

Moni muu suuri ja arvokas, rauhaa rakentava kansa on vielä omissa maaongelmissaan kautta maapallon. Toisaalta moni kansanheimo kärsii omaa genosidista kohtaloaan vielä Israelin globaalin holokaustiuhan jälkeenkin . Lähes yhtä mittavaa näyttää olevan esim Pohjoiskorean pakolaisten hengen menetykset tällä kertaa (2007) . Irakin pakolaisia on kautta maailman miljoonittain (2007-8) . Afrikan genosidiset uhat ja tapahtumat ovat jokapiväistä uutista. Niissä vain on erona se, että kyse on valtion omaavista kansoista, mutta niillä on joitain veljesvihoja. Israel oli hetken kansa, jolla ei ollut valtiota, mutta sensijaan veljesrakkautta oli, mikä on valtion ehdoton perusedellytys.

Jotenkin ihmetyttää historiankirjasta esiinpaistavat natsiarmeijan pyrkimykset ikään kuin ottaa globaalisti ohjat käsiin koko maapallolla, tuottaa sotavarustelua, ja tuottaa miljoona-armeijaa kuolemankoneeksi. ja luoda jokin ihmisrotu, jossa kaikki ovat jollain tavalla samanlaisia.ja tuhota suunnattomasti.

Ymmärtää, että kodeistaan lähteneet perheenisät, jotka jättivät lapsijoukkonsa ja siviilityönsä, tekivät kalleimman mahdollisen uhrauksen tullessaan kautta maailman auttamaan natsiarmeijan musertamisessa. He toimivat kuin Jumalan puolesta, Jumalan kätenä, kaiken arvokkaan ja kunnioitettavan puolesta ja oman maansa ja maailman rauhan ja kotiensa ja rakkaittensa puolesta. Suurin osa sotaan nouseista oli kristikuntaa. Siitä sanotaan : Lopun aikana nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, Israelin kansan suojelija. Tämä sotavoima ZEBAOTH asettui kristikuntaan. Suomessa sanottiin, että tämä voima asettui Mannerheimiin ja hänen kauttaan Suomen armeijaan. Pidettiin myös enteellisenä että Mannerheim piti pääesikuntaa St. Michael -kaupungissa, Mikkelissä. Mannerheim taisteli kristikunnan puolesta, mutta myös Juudan tuhoutumista ehkäisten. Kristikuntaa velvoittaa käsky: Älä tapa. Mutta kun tulee puolustussota, jossa siviiliyhteiskunta joutuu kuin uhrilampaan osaan, silloin tulee jälleen samat neuvottelut suurten kansanjohtajien kesken se Zebaoth- henki – armeijan henki valtaa kansat ja puolustuslaitokset. On tärkeää joka pyhä kirkkorukouksessa mainita, että Jumala Herra Zebaoth varjelee maata sodalta. Tässä kuussa on Israel viettänyt 60 vuotisen itsenäisyytensä juhlaa ja on kansa jolla on ikuisesti oma puolutusarmeija, joka on siunattu.

Koonnut eri lähteistä 2007, tark. 8.2.2008. L Bright

Koska Isaelin holokaustiasia on käsittämättömän laaja, otan joka vuosi vain jonkin uuden asian esiin.

Tänä vuonna 2008 lisään jälleen summittaisesti valitun kylän tai alueen nimen lukemattomsita kylien ja alueitten nimistä P. Huhtalan mainitsemasta sotatantereesta ja tarkistan, oliko siinä kylässä synagogaa.

HUHTALA: ”Saksalaisten keväthyökkäys alkoi 8.5.1942 Krimillä hyökkäyksellä Kertshin niemimaata vastaan.—

http://www.jagellonica.net/kuvat/maat/ukraina_kartta.gif&imgrefurl=http

”Saksalaisten 11. armeijan hyökätessä vahvojen lentojoukkojen tukemana saksalaiset joutuivat FEODOSIAN koillispuolisella kapealla kannaksella vaikeisiin sisäänmurtotaisteluihin, missä päästiin eteenpäin vain taistelupioneerien, panssarivaunujen, raskaan tykistön, ja syöksypommittajien sitkeän yhteistyö avulla. 10.5. saksalaiset pääsivät läpimurtoon Tataarihautojen linnavyöhykkeen läpi, ennen kuin venäläisten lopullinen saartaminen oli saatu loppuunsuoritetuksi. 23.5. oli vihdoin koko Kertshin niemimaa saksalaisten hallussa. Saksalaiset saivat saaliikseen melkein kokonaisuudessaan kenraali Koslovin armeijan, yhteensä 20 divisioonaa. saksalaisten tietojen mukaan sotavankien määrä nousi 170 000 mieheen.”

FEODOSIA

http://www.jdc.org/p_fsu_uk_ps_youth_feod.html

Muistiin 8.2.2008 22:24

Lea Bright

Leabright's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: