Christians and Kurdi-Jezids in Iraq in danger ( Finnish News)

August 7, 2014

Kolme itämaan tietäjää-
eivät nytkään he tietä nää-
Näkivät tähden ja Messiaan,
pelastussanoman alussaan.
Vuosia kulunut on monta sataa,
aurinko samoja teitänsä mataa
Gibeassa seisonut on monta päivää,
Aijalonin kuusta ei kohta häivää.
Enkelit neuvoivat toisen tien,
oli silloin se paratiisin käärmekin pien.
—-
Helsingin sanomat kertovat että entisen paratiisin alueilla Levantissa  on noussut suuri vaino ja raivo niin pelastussanoman vastaanottaneita heimoja kuin itämaan tietäjien jälkeläisten heimoja kohtaan.

Jezidien mytologiassa on asioita, jotka heijastavat Raamatunkin alkukertomuksia.
Ja paavalilaisen seurakunnan jäljiltä on Damaskon ja Antiokian ym seudun alueella varmasti arvokkaita originaaleja kirjoituksiakin ollut säilössä.
—–
7.8. 2014 Sitaatti HESARISTA:

Jopa satatuhatta kristittyä on lähtenyt pakoon Pohjois-Irakissa uusia alueita valloittavaa äärijärjestö Isisiä, uutistoimisto AFP kertoi torstaina.

Islamilaista kalifaattia havittelevat jihadistit ovat valloittaneet muun muassa Irakin suurimman kristityn kaupungin Qaraqoshin, jossa asuu noin 50 000 ihmistä, AFP kertoi. Uutistoimiston mukaan jihadistit valtaavat kirkkoja, poistavat niistä ristejä ja polttavat kirkoista löytämiään historiallisia käsikirjoituksia ja asiakirjoja.

“Täällä on satatuhatta kristittyä evakkoa, jotka ovat paenneet vain vaatteet mukanaan. Osa on liikkeellä jalan. He suuntaavat Kurdistanin alueelle”, patriarkka Louis Sako kertoi AFP:lle.

“Hallitus on kykenemätön puolustamaan ihmisiä, toisin kuin Kurdistanin hallinto. Heidän pitäisi ryhtyä yhteistyöhän ja hankkia kansainvälistä tukea ja modernia aseistusta”, Sako kertoi suhteellisen rauhallisesta Kurdistanin Kirkukista käsin.

Äärisunnalainen Isis-järjestö levittäytyi alkukesästä Syyrian puolelta Irakiin valloittaen nopeasti laajoja alueita. Järjestö on alun perin syntynyt Irakin sunnialueilla.

Kesäkuussa Isis julisti valtaamansa alueet islamilaiseksi kalifaatiksi. Järjestön asemiehet ovat käytännössä puhdistaneet hallitsemansa alueet vääräuskoisina pitämistään vähemmistöistä kuten shiioista, kristityistä ja jazideista.

YK:n turvaneuvosto sanoi tällä viikolla, että Isis järjestö on saattanut syyllistyä Irakissa rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

Comments are closed.

Leabright's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers like this: